Posted on Hozzászólás most!

11 FONTOS LÉPÉS A VÁGYAID ELÉRÉSÉHEZ

 

Mi a közös minden emberben? 

Valószínűleg mindenkinek, nemtől, kortól, lakóhelytől, élethelyzettől függetlenül vannak álmai, vágyai.  Ám nem mindegy, hogy az ember „álmodja az életet, vagy éli az álmait.” Szeretnélek megerősíteni abban, hogy Te az utóbbi legyél! Bárhol is tartasz most, merj álmodni, merj hinni és bízni a vágyaidban!

 

Kép: Pinterest
Kép: Pinterest

 

11 fontos lépés a vágyaid eléréséhez

 

 1. Mit akarsz valójában?

Az embernek sokszor egymásnak ellentmondó vágyai vannak. Nagyon fontos, hogy őszinte képet kapj erről, éppen ezért szánj időt arra, hogy végiggondold, mit is akarsz valójában. Képzeld el életszerűen, gondold el, hogyan változna tőle az életed. Figyelj közben belülre, az érzéseidre, a felbukkanó képekre! Ahol ellentmondást tapasztalsz, vagy ellenállás ébred benned, ott szükség lehet alaposabb belső vizsgálatra a továbblépés előtt.

 1. Tudd, hogy létezik, már VAN!

Ez a kiindulópont. Tudatosítsd, hogy létezik (körülnézel és látod magad körül), így elérhető számodra. Joseph Murphy úgy fogalmaz, hogy minden vágy valóságos, hiszen már létezik a Teremtésben, Neale Donald Walsch pedig arról ír, hogy voltaképpen nem megteremtjük a vágyott dolgot, hanem észleljük a létezését és végül összehangolódunk azzal, amit át akarunk élni.

 1. Szeresd!

Bárhol vonja magára a figyelmed vágyaid tárgya (magazinban, interneten, szomszédnál, ismerősnél) úgy örülj neki, mintha éppen hozzád érkezett volna.  Nézheted így is: azzal, hogy látod, része lett a valóságodnak, meg akar érkezni az életedbe!

Örülj, hogy látod, lelkesedj érte, itasd át szeretettel a vágyadat minden helyzetben! Nem könnyű ez a lépés, hiszen nincs az az ember, aki életében soha ne irigyelt volna a másiktól valamit. Ha ezen kapod magad, csak emlékezz arra, hogy vágyadat mennyire szereted és szólítsd meg, köszöntsd: „De jó, hogy látlak! Szeretettel várlak!” Az öröm állapota és a szeretet érzése fokozza a tudatos teremtés eredményességét.

 1. Légy hálás érte!

Miután köszöntötted a vágyad, előre adj hálát érte, mintha már megkaptad volna és mondj köszönetet azért is, amit eddig elértél! Így máris a bőség érzetére és a szeretet frekvenciájára hangolod magad. A hála egy valódi varázslat! 

Hányszor előfordul, hogy amint megkapunk valamit, nem becsüljük, megunjuk, stb. Ha a hála szemén át nézel mindarra, amid van és amit szeretnél, az még abban is segít téged, hogy olyan irányú vágyaid legyenek, melyek valódi belső szükségleteiddel összhangban állnak.

 1. Megérdemled!

Tudatosítsd magadban, hogy amire vágysz, elérhető, megengedhető számodra. Erősítsd önbecsülésed! Nagyon fontos, hogy érdemesnek tartod-e magad arra, amire vágysz! (Sokszor tudat alatt éppen az alacsony önbecsülés szab gátat a vágyott életminőség elérésének.) Ezen kívül érdemes emlékeztetni magad arra is, hogy fontos az elfogadás és az adás egyensúlya! Nemcsak tiszta szívvel adni, hanem hálás szívvel elfogadni is tudni kell!

 1. Lásd magad előtt!

Amikor becsukod a szemed, lásd magad előtt a vágyad minél érzékletesebben! Legyen olyan, mintha valóságos lenne! Volt olyan eset -sosem felejtem el- hogy nagyon szerettem volna meghívót kapni egy számomra fontos eseményre, ahova nem volt nagy esélyem eljutni. Lefekvés előtt el is képzeltem, hogy az illető hölgy, az esemény szervezője személyesen elhív. Egy teljes dialógus bontakozott ki előttem, színes belső képekkel. Néhány nap múlva pontosan azon a helyen és szinte ugyanazokkal a szavakkal invitált meg az eseményre, mint ahogy korábban lelki szemeim előtt lejátszódott a jelenet! Bevallom, akkor teljesen ledöbbentem az eredményen 😉

Többször előfordult olyan eset is, amikor éppen a Tudatkulcs Szókártyákon dolgoztam, hogy először nem magát a vágyott dolgot, hanem a szót láttam magam előtt becsukott szemmel. Ilyenkor eljátszottam képzeletben például, hogy gyerekek másznak fel a betűkre, mintha azok mászókák lennének, vagy láttam, ahogy szép színesre kifestem a betűket és örömömet lelem az alkotásban. Kifejezetten önfeledt érzelmi állapotba kerültem, mely tovább segítette a belső összehangolódást a vágyammal.

 

Kép: Pinterest
Kép: Pinterest

 

 1. Tegyél érte!

Figyelmeddel azt erősítsd, amire vágysz, alkalmazz pozitív megerősítéseket, írj a vágyaidról rendszeresen a naplódba (jelen idejű módban) és gondold végig a nap végén, hogy megteremtetted-e a lehetőségét az adott dolog megvalósulásának? Hogy a fenti példánál maradjak: ha nem keresem az illető hölgy társaságát, hanem otthon magamban morgolódom, hogy úgysincs sok esélyem a meghívásra, sőt, talán még a telefonom is lenémítom, elég nehezen történhetett volna meg! 🙂  Természetesen ez bármire érvényes, legyen az „kicsi, vagy nagy” dolog: tegyél érte! 

 1. A lehetetlen lehetséges

Ha már kicsi és nagy cél, lehetséges és lehetetlen, elérhető és elérhetetlen vágy került szóba… Próbáld elkerülni a minősítést! Nem könnyű, hiszen itt a földi világban mindig kell egy viszonyítási pont, amihez az ember méri magát, illetve bármi mást. Viszont ha egy kis időre elengeded ezt a megközelítést (játsszuk azt, hogy most minden lehetséges!), hamar rá tudsz hangolódni a vágyadra, legyen az bármekkora és bármilyen! 🙂

Sokat segít ilyenkor, ha nemcsak a vágyadra, hanem önmagadra is úgy gondolsz, mint aki képes elérni azt (sőt, bármit)! A hit kulcsfontosságú! A Te hited, nem az ismerősöké, barátoké!

Amit te magad lehetetlennek tartasz, nehezen lehet lehetséges az életedben 😉

 1. Légy elérhető, légy kész a befogadására!

Várd tárd karokkal! 🙂 Tedd magad elérhetővé a vágyad számára, tegyél meg érte mindent, ami tőled telik! Ám ez semmiképpen se legyen görcsös akarás, netalán kierőszakolás eredménye: maradj könnyed! Ezt azzal segítheted elő, ha tudatosítod magadban: mindaz, amire szükséged van, éppen a legjobbkor megérkezik hozzád! Amit keresel, téged is keres! Ez törvényszerű!

 1. Bizonyosság

Ez az, amikor azt érzed: nem lehet másképp. Ez az a pont, amikor eltűnik a kétely és hited szilárd bizonyossággá válik. Nyugalmat érzel. Ilyenkor nagyon fontos a következő lépés:

 1. Elengedés

Miután megfogalmazod, elképzeled a vágyadat és helyet készítettél számára az életedben, engedd el! Ne agyalj rajta, ne gyárts teóriákat hozzá! Mintha meg is feledkeznél róla. Határozd el, hogy a boldogságod megmarad akkor is, ha megkapod, amit kértél és akkor is, ha nem!

Hiszem, hogy a vágyott dolog  pontosan akkor jelenik meg az életünkben, amikor belül készek vagyunk fogadni, amikor valódi összhangban vagyunk vele. Azt gondolom, ekkor tud tartósan értéket adni számunkra, örömforrássá válni, megerősíteni bennünket és lendületet adni további céljaink eléréséhez!

 

Grafika: Álom-Kép
Grafika: Álom-Kép

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük