Posted on Hozzászólás most!

ÖNSZERETET KONTRA EGOIZMUS

 

Sem az önszeretet, sem az önbecsülés nem egyenlő az egoizmussal. Aki elfogadja, becsüli és szereti önmagát, tehát megtalálta önmagában ezeket a tulajdonságokat (elfogadottság, becsülhetőség, szerethetőség) az az ember sugározza a környezete felé az elfogadást, megbecsülést és szeretetet és természetesen ezt is kapja vissza. Ad és kap. Először önmagának, azután a környezetének. Hisz nem kell folyton önmagában tépelődnie, hanem elegendő energiája marad másokra is. A közelében lévők érzik, hogy ez az ember megbízható, tiszteletre méltó és szilárd támasz. Becsülik, bíznak benne, szeretik. Egyensúlyban van. Ez az ember erős. Áramlásban van. Kisugárzása van. Magabiztos.
Nézd meg a szót: MAGA- BIZTOS: biztos önmagában, bízik önmagában. Megbízható.

Az egoista ezzel szemben csak saját magát látja, csak kapni akar… miért? Mert úgy érzi, nincs elég… nincs elég figyelem a számára, nincs elég szeretetben része… miért? Mert sem önmagának nem tudja ezt adni (hiszen akkor felfedezné önmagában ezeket a tulajdonságokat és nem a külvilágból várná), következésképp másoknak sem tudja ezt nyújtani (hiszen csak arra figyel, hogy mások folyamatosan újratöltsék őt.)

AKI SZERETI ÖNMAGÁT…
az az ember a szeretet és hála állapotában él. Nem keres folytonos visszaigazolást és nem fél, hogy elveszíti a népszerűségét, hiszen önbecsülése sziklaszilárd. Ha hibázik is, már nem fogja fel tragédiának. Tanul az esetből és továbblép a siker útján. Szerető társa önmagának és szerető társa másoknak, ezáltal vonzza magához a hasonló helyzeteket, melyekben újra és újra átélheti szerethetőségét.

Olvasd el a teljes cikket és a gyakorlatot:

http://tudatkulcs.hu/feliratkozas/

Iratkozz fel és nemcsak a Sikerszokások és Célok elérése tréningeket kapod meg, hanem rendszeresen exkluzív írásokat és segítő tippeket is olvashatsz, valamint elsőként értesülsz minden eseményről, akcióról és kedvezmények is várnak!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük