Posted on Hozzászólás most!

ÖNSZERETET KONTRA EGOIZMUS

 

Sem az önszeretet, sem az önbecsülés nem egyenlő az egoizmussal. Aki elfogadja, becsüli és szereti önmagát, tehát megtalálta önmagában ezeket a tulajdonságokat (elfogadottság, becsülhetőség, szerethetőség) az az ember sugározza a környezete felé az elfogadást, megbecsülést és szeretetet és természetesen ezt is kapja vissza. Ad és kap. Először önmagának, azután a környezetének. Hisz nem kell folyton önmagában tépelődnie, hanem elegendő energiája marad másokra is. A közelében lévők érzik, hogy ez az ember megbízható, tiszteletre méltó és szilárd támasz. Becsülik, bíznak benne, szeretik. Egyensúlyban van. Ez az ember erős. Áramlásban van. Kisugárzása van. Magabiztos.
Nézd meg a szót: MAGA- BIZTOS: biztos önmagában, bízik önmagában. Megbízható.

Az egoista ezzel szemben csak saját magát látja, csak kapni akar… miért? Mert úgy érzi, nincs elég… nincs elég figyelem a számára, nincs elég szeretetben része… miért? Mert sem önmagának nem tudja ezt adni (hiszen akkor felfedezné önmagában ezeket a tulajdonságokat és nem a külvilágból várná), következésképp másoknak sem tudja ezt nyújtani (hiszen csak arra figyel, hogy mások folyamatosan újratöltsék őt.)

AKI SZERETI ÖNMAGÁT…
az az ember a szeretet és hála állapotában él. Nem keres folytonos visszaigazolást és nem fél, hogy elveszíti a népszerűségét, hiszen önbecsülése sziklaszilárd. Ha hibázik is, már nem fogja fel tragédiának. Tanul az esetből és továbblép a siker útján. Szerető társa önmagának és szerető társa másoknak, ezáltal vonzza magához a hasonló helyzeteket, melyekben újra és újra átélheti szerethetőségét.

Olvasd el a teljes cikket és a gyakorlatot:

https://tudatkulcs.hu/feliratkozas/

Iratkozz fel és nemcsak a Sikerszokások és Célok elérése tréningeket kapod meg, hanem rendszeresen exkluzív írásokat és segítő tippeket is olvashatsz, valamint elsőként értesülsz minden eseményről, akcióról és kedvezmények is várnak!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük