Posted on Hozzászólás most!

BOLDOGGÁ TESZ TÉGED?

 

Majd akkor, ha…

Nagyon sokan mondják, hogy „akkor lennék boldog, ha lenne ez, vagy az… jó munka, jó fizetés, szerető társ…” Illetve sokszor hallom azt is, hogy „a párom, gyerekem, főnököm viselkedése nem tesz boldoggá”… és hosszasan sorolhatnám.

Van hatásom rá?

Aztán elgondolkodtam, hogy valóban ezek mind rajtunk kívül esnek? Létezik az, hogy csak úgy történnek velünk ezek a dolgok? Valóban külső okoktól függne a boldogság és a boldogulás?
Az elmúlt években egyre inkább azt vettem észre, hogy nem kívülről befelé, hanem belülről kifelé kell haladni. Persze, sokat halljuk ezt, de mi lehet ennek az oka?

Bennem van

Ha most azt mondom, csukd be a szemed és gondolj a boldogságra, nem kell hozzá sok idő, hogy előjöjjön egy emlék és vele az érzés is megszülessen. Ugyanez igaz a szomorúságra, az örömre, stb. Tehát benned van maga az érzés.

Kiterjesztem

Aztán elkezdtem kipróbálni, hogy vajon működik-e, ha a bennem lévő boldogságot kiterjesztem. Legemlékezetesebb, amikor egyik ismerősöm kérdezte: „Mi történt veled? Minek örülsz annyira?” Mondtam neki: „Semmi nem történt. Egyszerűen boldog vagyok.” Erre ő: „De mitől?” „Csak úgy.”- válaszoltam. Ő meghökkenve kérdezte: „Csak nem ittál?” 😀 Érdekes, hogy mennyire szokásunkká vált, hogy csak akkor vagyunk boldogok, ha „okunk van rá”, tehát történik valami olyan velünk, ami egyezik a szándékainkkal… Pedig mondhatnánk erre azt is: „okozatom van rá” 🙂

Tehát működik a belső boldogság felébresztése és a látszólagos „ok” nélküli öröm, csak olyan könnyű visszacsúszni az okozatok és körülmények világába, összekeverni azt az okokkal.

Egymásra hat

Persze a külső-belső világ egymásra folyamatosan hat. Olvastam egyszer, hogyha szomorú vagy, húzd a szádat mosolyra és hagyd is úgy. Néhány percen belül enyhülni fog a kellemetlen érzés és hirtelen tényleg jobb kedved lesz és a kezdeti „kényszeredett” mosoly őszintévé válik. Kipróbáltam többször is, és igen, mindig működött!

Oda- vissza

Tehát oda- vissza hat a külső és belső világ. Viszont az ok mindig belül van. Amit gondolok, amit hiszek, tényleg megnyilvánul kívül is.
Ezt például úgy „teszteltem”, hogy kértem ismerőseimet, írják le a véleményüket bizonyos dolgokról. Először konkrétan az ellenkező nemről. Leírták, átolvastuk, azután pedig kértem, mesélje el, milyen a szerelmi élete. Természetesen szinte ugyanazt tapasztalta. És ismétlődve…
A vélemény, az ítélet, a hiedelem, a nézőpont… itt van a kulcs. Megváltoztatni rendszerességgel lehet.

Vita a fejben

Biztos tapasztaltad, hogy mikor elkezdted mondogatni magadnak a megerősítéseket, volt, amivel azonnal vitatkozni kezdett belül egy hang. Ennek kiküszöbölésére néhány módszer, amit alkalmaztam:

Logika

Először olyan állításokat tegyünk, amit el is tudunk fogadni, például, ha eddig nőként az volt a véleményünk, hogy a férfi csapodár, jelentsük ki, hogy „Vannak hűséges férfiak is.” Erre tipikus reakció az, hogy „jó, jó de én úgyse találok olyat, hisz eddig sem”… Erre jó megoldás az alábbi kijelentések egyike: „Mivel léteznek hűséges férfiak, van rá esélyem, hogy találjak.” „Szeretem, ha egy férfi hűséges. Vágyom arra, hogy hűséges férfit találjak.” (Ekkor érdemes behunyt szemmel ezen a képen meditálni: milyen érzés, ha ilyen társ mellett élsz, bizalomban, szeretetben.) Tehát lehet fokozatosan új látásmódot kialakítani és idővel a kijelentéseinket is megváltoztatni: A férfiak hűségesek. Tudom, hogy bízhatok a férfiakban. Hűséges férfivel élek.

További bevált receptek

A másik módszer az, ami alapján egy kártyát is készítettem, mely segít felfedezni magadban az adott érzést, vágyat. Kattints ide és ismerd meg a módszert, alkalmazd, építsd be a mindennapjaidba:
https://tudatkulcs.hu/tudatkulcs-szokartya/

A másik Emil Coué módszere: suttogva perceken át mondod gyorsan, egymás után a megerősítésedet, így nem hagysz időt elmédnek a vitatkozásra.

Megtalálni

A lényeg, hogy magunkban is megtaláljuk a vágyunkat, a boldogságunkat és utána árasszuk magunkból! Találjuk meg az igazi okot odabent és megváltozik az okozat is, mást fogunk tapasztalni!
Most szombaton az Aranybarátság Klub Egészség- és Ezoterikus napján erről is lesz szó és meditációban felfedezzük, felébresztjük magunkban a belső boldogságot, örömöt, teljességet és ezáltal rengeteg pozitív változást indítunk el az életünkben!
A belépés ingyenes, téged is szeretettel várlak!

Bővebben itt olvashatsz az eseményről és jelentkezni is tudsz:
https://tudatkulcs.hu/egeszseg-es-ezoterikus-nap/

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük