MOTIVÁCIÓ

MOTIVÁCIÓS ÍRÁSAIM:

 

HALADJ ELŐRE BÁTRAN!

Mindenre van megoldás, egy dolgot kivéve: amit feladtunk…

Minden látszólagos kudarc mutasson Neked új lehetőségeket, minden akadály tegyen elszántabbá, minden apró kavics a cipődben tegyen tudatosabbá, minden megtett mérföld tegyen kitartóbbá és minden apró siker lendítsen előre!

Bármi történik, minden erősítse hited! Az Élet Téged támogat. Rajtad múlik, mit tehet meg általad.

Haladj előre bátran! Ne add fel soha!
 

MIT LÁTTÁL?

Esti gyakorlatként idézd vissza a mai napod történéseit: összességében milyen volt ma a napod? (Akár alcímet is adhatsz ennek a napnak életed könyvében!) Mit láttál, érzékeltél? Mi az, amit a szűrőiden keresztül ma észrevettél?

Tágítsd ki a látásod, az érzékelésed! Jelentsd ki, hogy látni akarod a csodákat, látni akarod az élet áldásait, vagy éppen, amire vágysz!

OTT LÁTOD?

Ha más életében meglátod azt, amire vágysz, örülj! Adj hálát, amiért már itt van, megérkezett, észrevetted! Áldd meg az illetőt és köszönd meg, amiért úton van feléd is, amire vágysz!

MEGLÁTTAM…

„Megláttam az angyalt a márványtömbben, és addig véstem, míg ki nem szabadítottam.” – mondta Michelangelo.

Te látod az angyalt a márványtömbben?

Exkluzív írások és két ajándék tréning ITT!

VERSES MEGERŐSÍTÉSEK

Van benned egy kis sziget,
ott, a középpontodban.
Állj meg, figyelj, mi van bent,
hisz ott mindig béke van!

Hadd hassa át életedet,
engedd! Érezd mit üzen,
bármilyen is a helyzeted,
hagyd, hogy fölé emeljen!

Mindenre van megoldás,
találd meg sziget-önmagad,
hívd e végtelen erőforrást,
hagyd, hogy kisüssön a Nap!

TELJESSÉG

Érezd át, hogy benned van a teljesség maga! Benned van minden lehetőség, benned vannak a csodák, minden vágyad él benned és arra vár, hogy megvalósítsd, megnyilvánítsd. Ott vagy, ahova el akarsz jutni, mert az út maga vagy! Áldás!

MEGÉRI(K)!

Engedd a dolgokat megérni! Anyagi világunkban a belső változás általában kívülről nem látható azonnal! Van, amit nem lehet siettetni, mindennek megvan a maga ideje! Ne szaladj előre, ne sürgesd az időt! Higgy és légy türelmes, bizalommal és hálával telt! Bízz magadban, bízz a Mindenhatóban és az Életben!

 

 

SZERETET

Találd meg a Szeretetet ott, ahol vagy: önmagadban, magad körül, a másikban, a fényben, a fákban, a színes levelekben, a reggelben, a napsütésben, egy képben, egy dallamban…

A Szeretet felemel, a Szeretet mindent megad neked, amire vágysz, a Szeretet megsokszorozza önmagát…

Szeress!

… mert az Élet nevű játékban a Szeretet mindent visz!

TE TE VAGY!

Csodálatos színek vannak benned! Ezerszín, ezerfény! Tán az erősebb tónusokat már jól ismered, de gyönyörködtél vajon a benned lévő finom rajzolatokban? Elfogadtad, becsülted a sápadtabb színeket is? Mindazt, ami ahhoz szükséges, hogy ez aremekmű az lehessen, ami? Észrevetted-e egyedi mintázatodat? Láttad már a szépséges összhatást? Megélted a teljességet?

Te Te vagy! Tudd, hogy csoda vagy!
Légy hát, aki vagy, mutasd meg valódi önmagad!

SZÍNEZZ!

Színezd gyönyörűre,
fesd ezer színűre,
nevess, örülj, játssz, kacagj,
ez a Te Életed, a Te Utad!

Tárd ki szíved ablakait,
annyi szépség van ma itt!
Nyílj meg, élvezd, éld át,
Kérd és várd a csodát!

NE ÁLLJ ELÉD!

Ne húzd vissza magad! Soha többé ne állj a saját utadba! Engedd el a múltat, engedd el a hibáid feletti ítélkezést! Dobáld ki a kosaradból a sok évtizedes kacatot és szállj fel!

Segíts másokat is abban, hogy megtegyék ezt! Ne merülj el azönsajnálatban, ne időzz a gödör alján, mert úgy másokat sem tudsz kihúzni onnan!

Rajtad múlik! Szabadítsd fel magad! Indulj el a vágyaid irányába! Foszd meg magad a korlátaid képzeteitől! Tartsd képesnek magad arra, hogy olyan életet élj, amire vágysz! Ne panaszkodj a világra és a körülményekre! Láss! Te döntöd el, miben hiszel!

KIN MÚLIK?

Ki az, akin múlik? Ki választ? Ki tud változtatni? Ki tud változni? Kié a döntés? Kié a felelősség? Ki tud tenni? Ki tud adni? Ki tud elfogadni?

Te!

Hol az út? Hol a cél? Hol kezdődik el? Hol végződik? Hol a kérdés? Hol a válasz?

Benned!

Találd meg önmagad! Öleld magadhoz önmagad!
Bízz és higgy az Életben! Tedd, amit lehet! Sosem késő!

NE SZÉGYELLD…

Ne szégyelld, ha néha érzelgős, vagy naiv vagy, ne szégyelld, ha te is félsz! Ne szégyelld, ha érzel, ne szégyelld, ha megbántad és ne szégyelld, ha csalódtál! Sose az érzésekkel van a baj… a túlzások, a beleragadás, a játszmák… igen, ezek el tudják vonni a figyelmet a lényegről és el tudják vinni az embert más irányba… de attól, hogy vannak rosszabb napok, a boldogság nem vész el! Ha mégis úgy érzed, túlságosan hosszan időztél a mélyponton, tanulj a sastól, aki képes felemelkedni, a viharfelhők fölött, a tiszta égen szállni! Mekkora benső bizonyosság kell ehhez, megingathatatlan hit… észrevenni, hogy bizony nem csak viharfelhők vesznek körül, hogy van más lehetőség is és van kiút!

IDŐ

Minden nap egy új kezdet,
érzed?

Minden óra élmények sora,
éld meg!

Minden perc egy csoda,
lásd meg!

Minden pillanat lehetőség,
ragadd meg!

FALAK

Ma bontsd le a falakat, melyeket a saját utadba állítottál! Vizsgáld meg a gondolataid, engedd el a gátló hiedelmeid!

Ma bontsd le a falakat, melyeket magad köré építettél, mert azt hitted, meg kell hogy védjenek! Vizsgáld felül az elképzeléseidet!

Ma bontsd le a falakat, melyeket társad és magad közé emeltél, vedd észre az okot, amiért az életedben jelen van és köszönd meg neki, hogy ott van veled!

Ma bontsd le a falakat és nézz körbe, szabadítsd fel önmagad! Mert ezt csak te teheted meg…

A NAP KEZDETE

Próbáld ki, mennyit ad, ha reggel kinyitod a szemed és azt mondod magadnak: ma ismét egy lépéssel közelebb vagyok a vágyaimhoz! Ma új lehetőségek várnak rám! Apróságnak tűnik, mégis képes egy egész napot megváltoztatni az, ahogyan kezded…

TÜRELEM

Türelem! Türelem! Beérik!
Higgy nekem!

Türelem! Türelem! Változik!
Higgy nekem!

Türelem! Türelem! Jön a válasz!
Higgy nekem!

Türelem! Türelem! Most alakul!
Higgy nekem!

ÉRTED VAN!

Ugye tudod, hogy minden érted van? Semmi sincs ellened! Maradj békés, légy nyugodt, mert meg fog oldódni és ha van benned bizalom és képes vagy hagyni, képes vagy hittel kérni, olyan csodálatos átalakulásokban lesz részed, amit talán most még el se tudsz képzelni! Engedj teret a csodáknak!

ELENGEDÉS

Le kell zárni. Most van az a pillanat… ezt lehet érezni. Igen, fel kell tenni a szív legkisebb zugába, fel a polc legfelső sarkába… Mert kiűzni nem lehet, elnyomni felesleges… Hálát adni érte, hogy ennyire tudtál szeretni, lángolni, ennyi érzés volt benne, s benned… ezért érdemes volt! Gazdagodtál általa. Pont. Lépj tovább! Tiéd a megújulás ereje! Tiéd a világ!

TÜKRÖK

Tedd, amit tenned kell,
és sose felejts el tükörbe nézni általuk… azok által a csodálatos emberek által, akik körülvesznek, bármilyen alakban tűnnek is föl életed színpadán!

Meditáció megbocsájtáshoz

BIZALOM

„Mély bizalmam az Életben belső békét ad nekem”

Bízol az Életben?
Bízol a jelen pillanatban?
Bízol önmagadban?
Bízol másokban?
Bízol abban, hogy minden azért történik, hogy segítsen téged?
Bízol abban, hogy minden azért történik, hogy segítsen téged közelebb kerülni az igazi célodhoz: önmagadhoz?
Bízol abban, hogy minden azért történik, hogy segítsen téged közelebb kerülni az igazi feladatodhoz: a boldogsághoz?

Ma ezt a Megerősítés Kártyát kaptam és ennek nyomán a fenti kérdések jutottak eszembe, s tettem fel őket önmagamnak. Megosztom veletek, hátha másnak is pont jókor érkezik életébe a BIZALOM témája és az ahhoz kapcsolódó segítő mondatok!

MEGERŐSÍTÉS, KICSIT MÁSKÉPP:

Kedves Fájdalom! Úgy döntöttem, szakítok veled! Köszönöm az együtt töltött időt, mert sokat tanultam azalatt! De nemrég megérintett valaki és úgy döntöttem, elköteleződöm mellette! Boldogságnak hívják és bár végig a közelemben volt, most láttam meg igazán, hogy mennyire jót tesz nekem, ha őt választom társamul! Megáldalak és elengedlek Fájdalom! Ég veled!

Boldogság, köszöntelek!

NÉZŐPONTVÁLTÁS

Ma végre máshogy reagáltam valamire, ami korábban nehézséget okozott. A döbbenetes az volt, hogy amint hajlandó voltam más szemmel nézni a dolgot, intuitív módon azonnal jött a válasz, a tanács, hogy mi a teendő. Egy megerősítést kaptam és ahogy elkezdtem hangosan mondogatni, percről percre egyre több súly gördült le a szívemről, egyre jobban megkönnyebbültem:

MEGBOCSÁJTOK MAGAMNAK MINDENÉRT!

SZERELEM CSODA

Azt érezni, ha két embert egymásnak teremtett Isten. Több száz kilométerről is átjön. Érezni, hogy összetartoznak, átjárja őket és sugárzik belőlük a színtiszta és határtalan szerelem energiája.
Ez a ragyogás a szerelem csodája…

LAZÍTS!

Hogy állsz a spontán dolgokhoz?
Milyen sűrűn engeded meg magadnak a lazítást?
Milyen sűrűn csinálsz dolgokat „csak úgy”, mert élvezed?

„A félelem mindig az izom feszültségével jár együtt.
Nem tudunk félelmet érezni, ha el vagyunk lazulva.”                                                 (Kurt Tepperwein)

SEGÍT!

Kimondok hangosan, lassan egy számomra fontos dolgot.
Egy szóban kifejezem, ismételgetem. És jönnek a képek, a gondolatok.
Néha furcsák és rádöbbenek, bizonyos gondolataim ellenkeznek velem…
ott a gát! Segítőmmé teszem. Figyelek rá…
már nem akar „zavarkodni”… segíteni akar nekem.
Nézd, itt vagyok!
Én azt kérdezem, miért vagy itt? Mit szeretnél tőlem?
Rámutat egy emlékre, s feloldoz engem.

 FÉNY

Mint ahogy lámpádat, a fényforrást tartod magad előtt a sötétben,
úgy engedd magad elé és kövesd a Fény Forrását, a Mindenhatót az utadon!

ÉREZD!

Érezd a célhoz vezető út boldogságát, a mindennapokét, az apró örömöket, a pillanat szépségét! Határozd el, hogy meglátod és megéled! Itt és most.

RENDEZŐ 

Isten döbbenetesen jó rendező… olyan finom szálakkal szövi át életünket, olyan gyönyörűen illeszkednek egymáshoz az események, melyeket utólag, visszatekintve látunk meg a maga teljes pompájában és csodálkozunk, mert rájövünk, még ami akkor furcsának, jelentéktelennek, groteszknek, nehéznek, fájdalmasnak tűnt is, pontosan ott és akkor volt szükséges. Gondolj erre a mindennapok rutinjában, légy hálás minden percért és hagyd, hogy a Nagy Rendező segítsen neked.

GYERMEKKOR 

Próbáljuk meg vágyainkra úgy gondolni, mint amikor gyerekként kijelentettük: „most játsszuk azt…” –és így is tettünk, miközben számunkra az volt a valóság!

TE ÉRZED…

Ne feledjük, a haragot, a dühöt mi magunk érezzük,
így az okot is magunkban kell megtalálnunk!

VÁGYAK

Mire vágysz most? Mit szeretnél?
Gondolj rá, azután behunyt szemmel lásd magad előtt, érezd a vágyadat és lassan ismételd többször egymás után, miközben egyre jobban ellazulsz:

Hagyom…
Beengedem…
Jöjjön…
Szeretem…
Megérdemlem…

KÖNNYEDSÉG (megerősítések):

Ma könnyed vagyok. Tudatosítottam magamban, hogy nem kell folyton kontrollálnom a helyzeteket, a környezetemet és az életem történéseit. Ezáltal rá merem bízni magamat az Életre, bátran kijelentve, hogy jót akar nekem!

Ma könnyed vagyok. Tudatosítottam, hogy nem görcsös irányítani és ellenőrizni akarásom változtat a helyzeteken. Hitem, bizalmam az,ami segít.

Ma könnyed vagyok. Tudom, hogy testem folyamatai is tökéletes rendben zajlanak,anélkül, hogy folyton ellenőrizgetnem kéne például a szívverésemet, a légzésemet, az emésztésemet. Ezeket tudatosan nem kontrollálom, mégis működnek. Hagyom hát, hogy ez a tökéletes rend továbbra is fennmaradjon és nem gátolom görcsösséggel, aggódással,félelmekkel. Bízom.

Ma könnyed vagyok. Nem ítélkezem, inkább a megismerésre irányítom figyelmem.Megkeresem a helyzet valódi jelentését és értelmét, felismerem, hogyan segít nekem.

Ma könnyed vagyok. Erőfeszítés nélkül fejlődöm! Ahogyan a nyíló virág, a növekvő mag, a napsütés… Vagyok, létezem.Örömmel, könnyedén.

Ma könnyed vagyok. Emlékezem, mennyi jó érkezett már meg váratlanul az életembe, pont akkor, amikor nem gondoltam, nem számítottam rá.

Ma könnyed vagyok. Érzem, mennyi energia szabadult fel bennem attól, hogy kitudtam engedni a kezemből a gyeplőt és hinni tudok a Gondviselésben.

Ma könnyed vagyok. Egyszerűen csak figyelem a történéseket, magamat és a külvilágot. Megnyugodtam.

Ma könnyed vagyok. Nem veszem sem magam, sem az életet túl komolyan. Teret adok a játéknak az életemben.

Ma könnyed vagyok. Élvezem a jelent és átölelem az életem!

Ma könnyed vagyok. Megengedem magamnak, hogy ellazuljak, elengedjem magamat és beengedjem, megengedjem a jót. Áramlásban vagyok.

Ma könnyed vagyok. Ezáltal már most könnyebbnek tűnik sok minden. Kezdem máshogy látni a dolgokat.

Ma könnyed vagyok. Egyszerűen tudom, hogy minden jól alakul!

Ma könnyed vagyok. Ez azt jelenti, hogy vannak céljaim, mégis hagyom, hogy Isten alakítson életemen. Hiszem, hogy ő látja hosszútávon, mi a jó nekem. Ő a társam és én hagyom, hogy megnyilvánítsa önmagát azáltal, hogy végre önmagam vagyok. Ma leteszem a terheket, neki adom és elfogadom a segítségét.

Ma könnyed vagyok. Középpontomban csodálatos béke van.

Ma könnyed vagyok. Érzem, ahogy beburkol a szeretet. Hogy is aggódnék,szoronganék, idegeskednék? Hisz egyfolytában érzem a Mindenható védelmét.

Ma könnyed vagyok és ezt élvezem, mert tudom, hogy ez jó nekem.

* Ezt az írást a Tudatkulcs Szókártya Könnyedség lapja ihlette.
Ismerd meg a módszert, húzz egy lapot IDE kattintva!

‘KÉPZELD EL…’

Nemrég találtam ezt a képet, vagy ő talált meg engem? Nagyon megtetszett az üzenete is: annyira egyszerű és egyben annyira elgondolkodtató!

LÁSD MAGAD BOLDOGNAK!

Látunk? Valóban látjuk, mennyi minden van értünk?

Mit hiszünk önmagunkról, az életünkről? Valóban megbecsüljük-e mindazt, amiben részünk van? A testünket, annak legkisebb sejtjeit, melyek értünk dolgoznak, tudattalan testi folyamatainkat, a környezetünket, a kényelmünket, a szeretteinket? Észrevesszük-e, hogy mindez értünk van?

Van-e bennünk bizalom? Vagy csak akkor örülünk, ha minden zökkenőmentes és azt hisszük, ha belekapaszkodunk, akkor minden mozdulatlan maradhat? Kell, hogy megállítsuk a változást?

Jelen vagyunk-e a pillanatban? Szentelünk-e figyelmet a jelennek? Hogy most annyira jó itt ülni és olvasgatni? Hogy most minden rendben van… Vagy aggódva, túlbiztosítva szaladunk előre a jövőbe? Netán sérelmet dédelgetve, megbocsátatlanságba burkolózva ülünk a tegnap romjain?

Dosztojevszkij azt mondta, az ember azért nem boldog, mert nem tudja, hogy boldog. Ilyen egyszerű…

MOST KÉPZELD EL, HOGY BOLDOG VAGY! Itt. Most. De és ha nélkül. Ebben a testben, ebben az életkorban, ebben a helyzetben, ezekkel a körülményekkel, ebben a környezetben. Érzed? Látod?

 

 

HUMOROSAN (lányoknak)

Szerelmi bánat ellen:

1. Mozdulj ki!
Menj le a sarki kisboltba és vegyél valami felnőtteknek címzett italt!

2. Foglald el magad!
Halászd elő a féltve őrzött kristálypoharat a szekrény tetejéről, komótosan mosogasd el és aztán ráérősen bíbelődj a pia kinyitásával.

3. Kényeztesd magad!
Töltsd ki az italodat és keresd meg a lakásban a kedvenc helyedet! (Az illatos- fürdősós kád víz pl. kifejezetten áldásos). Helyezkedj el kényelmesen!

4. Mantrázz!
Mialatt élvezettel (de mértéktartóan) iszogatsz, érdemes hangosan, átéléssel kántálni, mialatt rágondolsz. Három verzió ajánlatos, attól függően, mennyire friss az élmény!

*Ha nagyon friss:

Jó nő vagyok, süt a nap,
nem vagy itt, mert hülye vagy.

*Ha már félig feldolgoztad:

Jó nő vagyok, jól vagyok!
Te elmentél, jön nálad jobb!

*Ha már túl vagy mindenen és tényleg törölni akarod az életedből:

A ‘nem érdekel (név)’ hatásfoka 2 hét. Tuti bevált recept, azt se fogod érteni nyár közepén, hogy egyáltalán mit láttál meg benne

5. Mire jók a fiú barátok?
Garantáltan visszaadják az önbizalmadat! Próbáld csak ki 😉

Sok sikert csajok! 🙂