Posted on Hozzászólás most!

Holdállás és napi tipp

 

Egy különleges holdnaptár:

léleképítés a Hold energiájával összhangban!

 

2012. március 28.

szerda

Növő hold az Ikrek jegyében

 

Tipp: legyen a mai nap a polaritás, az ellentétek egységének napja!

Az Ikrek jegyében  az ellentétekkel is találkozunk. Észrevehető, hogy mint a Nap és az árnyéka, mint az anyag színe és fonákja, két ellentétes dolog voltaképpen kéz a kézben jár, összetartoznak, ugyanannak a botnak a két vége   – ahogy a mondás tartja. Viszont az elme  nem képes egyszerre látni a kettőt. Látásmódja, múltbeli emlékei, akkor átélt érzelmei  alapján „jónak” vagy „rossznak” ítél egy kialakult helyzetet.

Az Ikrek archetípus egyik bölcs üzenete: ne címkézz, ne ítélkezz. Egyszerre van jelen benne a kettősség, a polaritás. Ha elengedjük az ítélkezést, nagyon sok tehertől szabadulhatunk meg.

Gondoljunk a belélegzés és a kilélegzés váltakozására, a nappalra és az éjszakára, ébrenlétre és alvásra, kintre és bentre, fentre és lentre: nem szidjuk, nem kérdőjelezzük meg. A kettő együtt szükséges.

A világ önmagában tehát semleges, látásmódunktól válik valamilyenné. A látásmód segít minket abban, hogy válasszunk, ám a választás akkor lehet szabad, ha elengedjük az ítélkezést. A címkézés heves érzésekkel jár, eltaszítjuk, amit rossznak gondolunk, a gyűlölet, elutasítás azonban hatalmas kötőerő, mint minden heves érzelem. Most tehát azt gyakoroljuk, hogy észrevegyük a két pólust, azután válasszunk ítéletmentesen úgy, hogy arra figyeljünk, amit szeretnénk és ne arra, amit nem!

Tehát van választásunk! Mindig van választásunk!

Lássuk meg a színét a fonákjában is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük