EGY IGAZI TÜNDÉRMESE

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy tündérkirály és annak két szép lánya: Vágytündér és Valóságtündér. A tündérikrek Tündérország lakóit mindig megörvendeztették, hiszen bármerre is jártak együtt, minden kívánság azonnal teljesült, minden probléma elsimult, ki sem kellett mondani a kérést. Minden délben a Csodák útján sétáltak kis napernyőikkel, az volt a kedvenc sétahelyük és egyben legkedvesebb barátaik lakóhelye is.

Annyira hasonlítottak egymásra, hogy bizony sokszor édesapjuk sem tudta megkülönböztetni őket. A két tündér gyakran meglátogatott más országokat, otthon érezték magukat Meseországban is és kiváltképp szerettek a gyerekek közelében lenni, hiszen a Földön ők voltak azok, akik mindig felismerték őket és örömmel játszottak velük.

Néhány felnőtt is rendelkezett még ezzel a képességgel, de az emberek többsége képtelen volt egyszerre látni őket. Ez nagyon elszomorította az ikreket, hiszen ők nagyon szerettek segíteni és bizony igen szorgalmasan végezték is a feladatukat: olyan valóságot teremtettek, amire az emberek szívük mélyén vágytak.

Sokszor játszották azt, hogy egymás kezét fogva fejtetőre álltak, ekkor az emberek azt mondták, csoda történt, hiszen a valóság érzékelésük kitágult és olyan élményeket éltek meg, melyeket korábban lehetetlennek tartottak. Persze volt, aki csak azt érezte, felborult az addigi élete, s csak évekkel később értette meg a tanítást és vette észre, hogy a Csodák útjára lépett.

 
child-982077_640
 

Egyik nap a Tündérek olvasták a Hírmondóban, hogy Tudatkulcs országban bizony egy egész nagy teret neveztek el róluk, a Vágyból Valóság Vágyvonzó Weboldalt. Annyira megörültek, hogy azonnal előreküldték a tündér küldöncöt látogatásuk hírével. Egy kétágú kulcs érkezett válaszul és ők el is határozták, hogy meglátogatják a Tudatkulcsot még aznap!

Egy szempillantás alatt meg is érkeztek és egy szép zöld ajtó előtt találták magukat, ahol sok-sok színes kulcs hevert a lábtörlőn. Nézegették, milyen kulcsok ezek, hiszen nagyon szerették a színes és vidám dolgokat! Ahogy egyesével a kezükbe vették a darabokat, azonnal érezték, mi mire való: volt ott rózsaszín szeretet-kulcs, sárga színű öröm-kulcs, lila színű hit-kulcs, barna színű bizalom-kulcs, narancssárga nevetés-kulcs… szerették volna mindet kipróbálni, de végül úgy döntöttek, sietős a dolguk, így a saját kulcsukat használták.

Borús, esős nap volt, amikor megérkeztek, hiszen egy szokatlanul hideg őszi hétfő volt aznap, így masszív kis napernyőik jó szolgálatot tettek esernyőként. A szomorkás idő ellenére csupa mosolygós emberrel találkoztak, amikor áthaladtak a Megerősítések Hídján, vagy a Mágikus Mondókák sugárútján. Csodálkoztak is, hiszen jól ismerik a felnőttek világát: esős idő, ráadásul hétfő… ilyenkor sok gondterhelt és lehangolt embert próbálnak ők kézenfogva felvidítani.

Egyre kíváncsibbak lettek, mitől ilyen derűsek itt az emberek? Meg is szólítottak egy szimpatikus lányt, aki azonnal fel is ismerte őket, pedig már jócskán kinőtt a gyermekkorból. Mosolyogva üdvözölte a tündérikreket és elmesélte nekik, hogy mióta a Tudatkulcsnál bevezették a Naptárreformot, azóta minden hétfő Hála Hétfő! A tündérlányok egyre kíváncsibbak lettek, ezért kérték, hogy mondja el, mi ez pontosan, mert nagyon ígéretesen hangzik!

Ezen a napon minden átutazónak eszébe jut Tudatkulcs országban legalább 108 dolog, amiért hálás lehet. – mondta a szőke hajú lány. Akik először járnak itt, lehet, hogy csak 10-15 dolgot tudnak felsorolni kapásból, de vannak olyan visszatérő látogatók az országban, akik már otthon is így kezdik a napot. S mivel a hálás ember nem lehet boldogtalan, így hétfőnként ha esik, ha fúj, ha havazik, mindenki megőrzi belső derűjét.

 

Hála Hétfő képeslap

 

Vágytündér és Valóságtündér nagyon megörült ennek az új szemléletmódnak, s nyomban el is határozták, hogy kifürkészik ezt a Naptárreform dolgot és cserébe ők is szívesen mesélnek titkaikról, amíg a Tudatkulcsnál vendégeskednek. Nagyon sok élményt szerettek volna megosztani a Tudatkulcson átutazókkal, így hamar odasiettek a róluk elnevezett Vágyból Valóság térre, hiszen már nagyon várták őket.

Ha szeretnéd Te is követni Vágytündér és Valóságtündér élményeit, szeretettel várlak vissza, itt  minden kalandjukat hű krónikásként megosztom Veled!

Öleléssel: Timke

 

U.i.: leírtad már a legnagyobb Vágyadat és rögzítetted az online napi Célfüzetbe a Céljaidat?