Posted on

Beszélgetés a Tarot kártyával

A gátak tudatosítása

V. rész

Mi foglalkoztat? Mire szeretnél megoldást találni? 
Miben szeretnél fejlődni, kiteljesedni?
Hangolódj rá és fogalmazd meg az alábbi kérdésbe ágyazva a problémát:„Milyen belső akadályokat állítottam 
az ebben való kiteljesedés elé?”

Húzz egy kártyát!

Az V. rész a Nagy Arkánum értelmezése lesz. Ha a Nagy Arkánum egy lapját húzod a gátló hatás megjelenítőjeként, akkor az azt jelzi, hogy a feltett kérdés kiemelt fontosságú, illetve mérföldkő az életedben. A Nagy Arkánum a Hős útját is jelképezi.

Bolond: naivitás, illetve fel nem vállalt felelősség akadályoz. Gondolkodj el, hogy az üggyel kapcsolatos szabadságvágy mögött mi rejtőzik?

Mágus: ha gátként jelenik meg, csalásra, csalódásra figyelmeztet. Vizsgáld meg, hol nem voltál őszinte mással, vagy önmagaddal, illetve milyen régi csalódás terhét cipeled?

Főpapnő: kételkedés, titkolózás akadályozza ügyed sikerét. Hozd összhangba lelkedet és értelmedet!

Uralkodó: merevséged, makacsságod, görcsös akarásod gátol. Tökéletességre törekszel. Legyél lazább, könnyedebb!

Főpap: bizalmatlanságod gátol, hiányzik a hit, a belső bizonyosság; illetve a tiszta szándék hiányára is utal a lap. Utóbbi esetben tedd fel magadnak a kérdést, hogy célod, hozzáállásod, viselkedésed az Aranyszabálynak megfelelően a szeretet jegyében fogant?

Szeretők: az egyértelmű döntés hiánya gátol, illetve a szeretetlenség.

Diadalszekér: hirtelenség, türelmetlenség, illetve könnyelműség akadályoz.

Igazságosság: A felborult egyensúly akadályoz. Túlzásokba estél!

Remete: elzárkóztál valami/ valaki elől és ez akadályoz. Emellett jelezhet önzést is.

Szerencsekerék a változástól való félelmed akadályoz, illetve a beletörődés.

Erő: ha ezt a lapot húzod, hevesség, indulat, illetve kitartásod hiánya akadályoz.

Akasztott ember: megrekedtél egy szinten és ez gátol a kiteljesedésben. Válts nézőpontot, szemléld az ügyet más perspektívából!

Halál: ha akadályt szimbolizál, azt mutatja, hogy lezártál valamit, pl. egy kapcsolatot, illetve kizártál egy olyan lehetőséget, ami viszont hasznodra vált volna, illetve idő előtt feladtad! Tudatosítsd magadban, hogy végtelen lehetőség kínálkozik egy ügy megoldására, így tágítsd ki a látóköröd!

Kiegyenlítődés mértéktelenség, illetve békétlenség és/vagy türelmetlenség akadályoz. Alkalmazd az Aranyszabályt!

Ördög: függőséged gátol, valamint sötét látásmódod. Vigyél fényt, szabadságot, feltétel nélküli szeretetet az ügybe!

Torony: dühöd, tombolásod, rombolásod akadályoz.

Csillag: a halogatás akadályoz, valamint az, hogy levetted tekinteted a vezércsillagodról, célodról, vágyadról. Mit akarsz valójában és mit vagy hajlandó tenni érte?

Hold: félelmeid akadályoznak, csalódásaid emlékei, valamint a múlt folytonos visszajátszása! Maradj a MOSTban! Engedd el a félelmeidet, mert ezek legtöbbször olyan dolgok, melyeket te képzelsz el és nincsenek jelen!

Nap: ha ezt a lapot húzod, jelentheti, hogy elvakult vagy, nem látod a ragyogástól az adott ügyet, személyt teljes valójában. Jelezhet figyelmetlenséget, önzést is, valamint túlzott optimizmust.

Végítélet: gátló tényezőként mutatja, hogy szélmalomharcot vívsz, illetve olyan hithez, hiedelemhez ragaszkodsz, ami hátráltat.

Világ: ez a lap akadályként menekülést szimbolizál. Tisztázd magadban, mit jelent számodra a kiteljesedés, a helyeden lenni!

Javaslat: gondolkodj el a kártya válaszán, értsd meg mélységeiben, nézd meg a helyzetet ebből a szemszögből! Ne feledd: minden belőlünk indul és a cél az, hogy igazán lássunk! Az igazi látáshoz vezető út bennünk van, ezért a változást mindig magunkon kezdjük el. Sohasem az okozaton múlik a sikerünk!

 

A teljes sorozatot itt találod:

https://tudatkulcs.hu/tarot/