TAROT ÉRTELMEZÉSE: A NAGY ARKÁNUM

 

10934326_412880858877826_477407937_n

 

Bolond:

Tanács: ebben az ügyben légy nyitott, kíváncsi, előítéletmentes!
Légy jelen! Örülj az új terület felfedezésének! Légy spontán! Légy független! Képes vagy újrakezdeni!

Napi Kártyaként: legyen a mai nap a gyermeki öröm napja! Tekints úgy mindenre, mintha most látnád először! Ne ítéld meg rögtön, inkább gyönyörködj, merülj el abban, amit látsz!

Ha gátként jelenik meg: naivitás, illetve fel nem vállalt felelősség akadályoz. Gondolkodj el, hogy az üggyel kapcsolatos szabadságvágy mögött mi rejtőzik?

 

Mágus:

Tanács: használd az ügyben a teremtő erődet!
Légy öntudatos, becsüld önmagad! Légy határozott! Ügyesen meg tudod oldani!

Napi Kártyaként: legyen a mai nap a teremtés napja! Gondolataiddal teremtesz, ügyesen használd az erődet! Erősítsd ma az önbecsülésed, mantraszerűen ismételgesd: képes vagyok rá!

Ha gátként jelenik meg: csalásra, csalódásra figyelmeztet. Vizsgáld meg, hol nem voltál őszinte mással, vagy önmagaddal, illetve milyen régi csalódás terhét cipeled?

 

Főpapnő:

Tanács: légy türelmes! Hallgass a megérzéseidre! Alkalmazd a kivárás módszerét! Intuíciód csodálatos ajándék!

Napi Kártyaként: legyen a mai nap a vizualizáció napja! Élénk színekkel képzeld el, amire vágysz! Éld át! Higgy az álmaidban, látomásaidban!

Ha gátként jelenik meg: kételkedés, titkolózás akadályozza ügyed sikerét. Hozd összhangba lelkedet és értelmedet!

 

Uralkodónő:

Tanács:  lásd meg a helyzet fejlődésedet segítő szándékát! Légy kreatív! A fejlődés folyamatosan jelen van! Megszületni készül az új! Az Élet benned van!

Napi Kártyaként: legyen a mai nap a fejlődés napja! Tudatosítsd magadban, hogy minden azért van, hogy fejlődj általa, lásd minden helyzetben a segítő szándékot, vedd észre a szépséget és bőséget magadban és magad körül! Nézz körül: bőség van, látod, a természet is milyen bőkezű.

Ha gátként jelenik meg: mohóság, mohó vágyak akadályozzák az ügy sikerét. Tudatosítsd magadban, hogy valóban minden jót megkapsz pontosan abban az időben, amikor szükséged van rá. Tisztázd magadban, mi az, amire valójában szükséged van!

 

Uralkodó:

Tanács: az ügyben gyakorlatiasságra, módszerességre van szükség! Tegyél rendet!

Napi Kártyaként: legyen a mai nap a rend napja! Tegyél rendet magadban és magad körül! Tegyél mindennap egy lépést a célod felé! Kezdd el ma!

Ha gátként jelenik meg:  merevséged, makacsságod, görcsös akarásod gátol. Tökéletességre törekszel. Legyél lazább, könnyedebb!

 

Főpap:

Tanács: legyen benned hit, bizonyosság, bizalom, elhivatottság!

Napi Kártyaként: legyen a mai nap a hit napja! Erősítsd meg a hitedet!

Ha gátként jelenik meg:  bizalmatlanságod gátol, hiányzik a hit, a belső bizonyosság; illetve a tiszta szándék hiányára is utal a lap. Utóbbi esetben tedd fel magadnak a kérdést, hogy célod, hozzáállásod, viselkedésed az Aranyszabálynak megfelelően a szeretet jegyében fogant?

 

Szeretők:

Tanács: adj szeretetet az ügynek, az ügyben érintetteknek! Amit feltétel nélkül tudsz szeretni, előnyére változik! Hozz egyértelmű, szívből jövő döntést!

Napi kártyaként: legyen a mai nap a végtelen lehetőségek napja! Tudatosítsd magadban, hogy mindig választhatsz és erősítsd magadban, hogy ösztönösen jó döntéseket hozol.

Ha gátként jelenik meg: az egyértelmű döntés hiánya gátol, illetve a szeretetlenség. Vedd észre a téged körülvevő szeretetet! Hozz egy szívből jövő döntést!

 

Diadalszekér:

Tanács: indulj el! Függetlenítsd magad mások véleményétől! Légy önmagad! Vállald fel magad! Légy elszánt és magabiztos! Valósítsd meg önmagad! Képes vagy rá! Reagálj másként, mint ahogy automatikusan tennéd! Egyesítsd az ellentéteket! Hozd létre tudatod és lelked egységét, s hódítsd meg a világot!

Napi kártyaként: legyen a mai nap az elszánt elindulás napja! Minden eddig halogatott ügyednek kezdj neki! Tűzz ki célokat és indulj el feléjük! Bízz a sikerben!

Ha gátként jelenik meg:  hirtelenség, türelmetlenség, illetve könnyelműség akadályoz.

 

Igazságosság:

Tanács: engedd el az ítélkezést és maradj tárgyilagos! Tisztázd a helyzetet önmagadban és ha szükséges, az érintettel is! Vállald a felelősséget a helyzetedért, az életedért! Keresd meg magadban, legbelül az okokat, mert innen indulhat el gyökeres változás! Keress olyan megoldást, mellyel minden érintett nyer! Alkalmazd az Aranyszabályt: azt add, amit kapni szeretnél!

Napi kártyaként: legyen a mai nap az Aranyszabály napja! Egész nap tudatosan add azt, amit kapni szeretnél! Ez nemcsak a másokkal való kapcsolataidra vonatkozik, hanem mindenre: magadnak is add azt, amit másoktól szeretnél kapni, s másoknak is azt add, amit te szeretnél kapni! Terveidnek, tevékenységeidnek is add azt, amit általuk viszontlátnál!

Ha gátként jelenik meg: a felborult egyensúly akadályoz. Túlzásokba estél!

 

Remete:

Tanács: ebben az ügyben most az a legjobb, ha visszahúzódsz és közelebb kerülsz önmagadhoz, függetlenítve magad mások nézőpontjától; önvizsgálatot tartasz: nekedmi a célod, te mit szeretnél valójában, mire vágysz igazán, mivel teremtetted meg ezt a helyzetet, mire tanít ez a szituáció, milyen belső dolgokat tükröz vissza számodra? Hagyd, hogy a benned lévő bölcs éned vezessen!

Napi kártyaként: legyen a mai nap az önismeret és önfelfedezés napja! Figyelmeddel belülre, önmagad felé fordulj a mai nap folyamán! Figyeld magad, figyelj az érzéseidre, figyeld a reakcióid. Figyeld meg, hogyan teremtesz a saját világodban! Meditálj, s kicsit vonulj vissza önmagadba.

Ha gátként jelenik meg: elzárkóztál valami/ valaki elől és ez akadályoz. Emellett jelezhet önzést is.

 

Szerencsekerék:

Tanács: a helyzet sorsszerű és fejlődésedet segíti, tanítani akar. Az elfogadás bölcsességével állj a kérdéses dologhoz: ne harcolj azzal, ami van! Légy inkább megfigyelő, figyelj arra, mit akar mutatni neked ez a helyzet! Ha az ellenállás megszűnik, új távlatok nyílnak a jövő felé. Találd meg a forgó kerék közepén a nyugvópontot! Találd meg önmagad középpontját! Keresd a valódi belső okokat!

Napi kártyaként: legyen a mai nap az elfogadás napja! Fogadd el ma mindazt, amit tapasztalsz, ellenállás nélkül. Figyelmeddel maradj a jelenben, maradj aktív teremtője a jövődnek- elfogadásod segít abban, hogy arra koncentrálj, ami igazán fontos, a jelen pillanatra!

Ha gátként jelenik meg: a változástól való félelmed akadályoz, illetve a beletörődés.

 

Erő:

Tanács: ébreszd fel magadban a szenvedélyt az ügyben, mutasd meg lelkierődet! Legyél biztos az erődben! Legyél bizonyos abban, hogy célhoz érsz! Bontakoztasd ki magadban a szelídséget, a női erőt! Legyél érzéki!

Napi kártyaként: legyen a mai nap a szenvedély napja! Végezz ma legalább egy olyan tevékenységet, amit szenvedélyesen szeretsz! Érezd az élet pezsdülését, kapcsolódj be az áramlásba! Mondj igent az életedre, annak történéseire!

Ha gátként jelenik meg: ha ezt a lapot húzod, hevesség, indulat, illetve kitartásod hiánya akadályoz.

 

Akasztott ember:

Tanács: légy megfigyelője a kérdéses helyzetnek és benne önmagadnak! Lásd másként! Nézd meg fordított nézőpontból! Szemléld olyan perspektívából, ahonnan eddig még sohasem tetted! Figyeld! Úgy, ahogy eddig még sohasem!

Napi kártyaként: legyen a mai nap a fordított nézőpont napja! Ma minden történést, valamint önmagadat, a gondolataidat, ítéleteidet nézz meg másként! Hasznos módszer, ha egy-egy kijelentésedben megváltoztatod az alanyt, a mondatszerkezetet.

Ha gátként jelenik meg: megrekedtél egy szinten és ez gátol a kiteljesedésben. Válts nézőpontot, szemléld az ügyet más perspektívából!

 

Halál:

Tanács: engedj el mindent, ami már nem szolgálja életed! Szabadulj meg mindazon szokásaidtól, ami kibontakozásodat gátolja! Zárd le, amit le kell zárnod, megköszönve eddigi segítségét és lépj tovább! Ne feledd: minden vég egy új kezdet! Minden kijárat egyben bejárat is valahová!

Napi Kártyaként: legyen a mai nap az elengedés napja! Nézz körül magadban, magad körül és engedd el, ami már nem segíti életedet! Ez lehet egy rossz szokás, egy ismétlődő viselkedésminta, régi sérelmek, vagy felesleges kacatok. Adj helyet az új dolgoknak!

Ha gátként jelenik meg: azt mutatja, hogy lezártál valamit, pl. egy kapcsolatot, illetve kizártál egy olyan lehetőséget, ami viszont hasznodra vált volna, illetve idő előtt feladtad! Tudatosítsd magadban, hogy végtelen lehetőség kínálkozik egy ügy megoldására, így tágítsd ki a látóköröd!

 

Kiegyenlítődés:

Tanács: ne ess túlzásokba! Találd meg a helyes mértéket! Ne értékelj túl dolgokat, helyzeteket, kívánságokat! Emellett arra is rámutat a kártya, hogy valami érlelődik benned, ne siettesd, tudd, hogy eljön az ideje a kibontakozásának!

Napi Kártyaként: legyen a mai nap a mértékletesség napja! Figyeld magad a mai nap folyamán, hol esel túlzásokba, kit/mit értékelsz túl, kit/mit értékelsz alul? Érleld magadban vágyaid, terveid és legyen benned teljes bizonyosság: meg fog nyilvánulni!

Ha gátként jelenik meg: mértéktelenség, illetve békétlenség és/vagy türelmetlenség akadályoz. Alkalmazd az Aranyszabályt!

 

Ördög:

Tanács: találkoztál a saját sötétben lévő oldaladdal, mindazzal, ami még nincs fényben, ami nem tudatos. Ne ijedj meg és nézz szembe önmagaddal, találd meg ezt az elveszett, el nem fogadott részedet! Figyelj oda a csábításokra és kísértésekre is, józanul szemléld az ilyen helyzete(ke)t!

Napi kártyaként: legyen a mai nap az árnyék és fény napja! Bármi számodra negatívan ható eseményt, dolgot, személyt nézz a szeretet szemével: lásd meg benne a tükröt, az egységet, figyelj rá, figyeld meg: mivel szeretne téged szembesíteni és mi az, amit nem fogadtál el magadban?

Ha gátként jelenik meg: függőséged gátol, valamint sötét látásmódod. Vigyél fényt, szabadságot, feltétel nélküli szeretetet az ügybe!

 

Torony:

Tanács: próbáld elhagyni a komfortzónád! Nézd meg, milyen elavult elképzeléseid, hiteid, hiedelmeid gátolnak és cseréld le őket építő hitekre. Mitől határoltad el magad? Ha összeomlást éltél meg, tudd, hogy egy új rend előhírnöke. Bízz a folyamatban, az életben! Törd át saját korlátaidat!

Napi kártyaként: legyen a mai nap az aktív részvétel, a saját korlátok áttörésének napja! Vegyél részt aktívan az életedben! Törd át az önmagadról alkotott elképzelésekből álló korlátokat!

Ha gátként jelenik meg: dühöd, tombolásod, rombolásod akadályoz, illetve az, hogy folyton újítanál, menekülsz a kötöttségek elől, lázadsz, lerombolod, ami még fel sem épült.

 

Csillag:

Tanács: higgy abban, hogy minden egyre jobb! Bizalommal tekints a jövőbe és a legjobbra számíts! Légy optimista és hagyd, hogy fokozatosan feltáruljanak előtted a jobbnál jobb lehetőségek! Tágítsd ki a látóköröd! A gyógyulás, a javulás útján vagy! Ne téveszd szem elől céljaidat!

Napi kártyaként: legyen a mai nap a bíztató jövő napja! Egész nap emlékeztesd magad céljaidra, vezérelveidre, értékeidre, arra, hogy minden csodálatosan alakul és minden azért van, hogy téged segítsen.

Ha gátként jelenik meg: a halogatás akadályoz, valamint az, hogy levetted tekinteted a vezércsillagodról, célodról, vágyadról. Mit akarsz valójában és mit vagy hajlandó tenni érte?

 

Hold:

Tanács: merj időnként lemerülni lelked mélységeibe, például figyeld meg, milyen helyzeteket teremtesz tudattalanul és mihez akar ez hozzásegíteni téged! Mi lehet egy-egy történés valódi oka, gyökere? Merj továbbmenni a félelmeid ellenére is, hiszen mindig csak az ismeretlen félelmetes! Lásd a félelmet segítőnek, vállald fel. Ne képzeld hatalmasabbnak önmagadnál, hisz nem ő teremtett téged (hanem pont fordítva)! Amikor pedig már nincs rá szükség, el fog tűnni.

Napi kártyaként: legyen a mai nap az érzelmek vállalása és a tudatosítás napja! Ne nyomd el az érzelmeid, hanem használd őket útjelzőként: mennyire vagy összhangban igazi önvalóddal, valódi szándékoddal? Figyeld meg a mai napon azt is, mi bújik meg valójában egy- egy kellemetlennek tűnő, illetve ismétlődő történés mögött? Milyen emléket idéz fel, mit akar benned tudatosítani, feloldani, gyógyítani?

Ha gátként jelenik meg: félelmeid akadályoznak, csalódásaid emlékei, valamint a múlt folytonos visszajátszása! Maradj a MOSTban! Engedd el a félelmeidet, mert ezek legtöbbször olyan dolgok, melyeket te képzelsz el és nincsenek jelen!

 

 

Nap:

Tanács: légy optimista és bizakodó az ügyben! Engedd, hogy kivirágozzon! Engedd, hogy fénybe boruljon! Szeress, áraszd ki a szeretetedet! Légy olyan, mint a Nap! Élvezd, éld át!

Napi kártyaként: legyen a mai nap az életöröm és az élvezetek napja! Engedd meg magadnak, hogy élvezd a pillanatot, az életet, hogy csináld, amit szeretsz! Áraszd ki belső fényedet a környezetedre, vond őket melegségbe! Engedd el a félelmeket, a gondokat, helyezd őket Isten kezébe! Erősítsd meg önmagadba vetett hitedet, önbecsülésedet, önbizalmadat! Foglalkozz pozitív gondolatokkal, sétálj lelked napsütötte utcáin! Mosolyogj!

Ha gátként jelenik meg: jelentheti, hogy elvakult vagy, nem látod a ragyogástól az adott ügyet, személyt teljes valójában. Jelezhet figyelmetlenséget, önzést is, valamint túlzott optimizmust.

 

 

Végítélet:

Tanács: ismerd fel a lehetőségeket ebben a helyzetben! Reagálj másként, mint ahogy szoktál! Szabadítsd fel magad a nyomasztó hatások alól! Engedd, hogy mindaz, amit elnyomtál, végre felszabaduljon. Légy tudatos, hálával telt és találd meg igazi önmagad!

Napi kártyaként: legyen a mai nap a lehetőségek napja! Minden helyzetben mondd ki gondolatban: „Lehetőség! Látlak!” Ne szívjon be a napi rutin! Ma tegyél valami olyasmit is, amit máskor nem engedsz meg magadnak!

Ha gátként jelenik meg: mutatja, hogy szélmalomharcot vívsz, illetve olyan hithez, hiedelemhez ragaszkodsz, ami nem visz előre.

 

 

Világ:

Tanács: engedd el a kétségeket! Jó úton vagy! Engedd meg magadnak, hogy kiteljesedj ebben a helyzetben! Tudatosítsd magadban, hogy jó helyen vagy, nem véletlen az, ahol vagy! Hagyd, hogy minden a helyére kerüljön! Légy önmagad, érezd át, éld meg teljességedet, belső egységedet és a minden létezővel való egységedet is!

Napi kártyaként: legyen a mai nap a kiteljesedés napja! Minden helyen és helyzetben érezd át, hogy a helyeden vagy, hogy a kiteljesedésedhez segít hozzá! Teljesedj ki szeretetben, boldogságban! Hagyd, hogy kibontakozzon mindaz a csoda, ami rád vár!

Ha gátként jelenik meg:  ez a lap akadályként menekülést szimbolizál. Tisztázd magadban, mit jelent számodra a kiteljesedés, a helyeden lenni!

 

 

JAVASLAT: GONDOLKODJ EL A KÁRTYA VÁLASZÁN, ÉRTSD MEG MÉLYSÉGEIBEN, NÉZD MEG A HELYZETET EBBŐL A SZEMSZÖGBŐL! NE FELEDD: MINDEN BELŐLÜNK INDUL ÉS A CÉL AZ, HOGY IGAZÁN LÁSSUNK! AZ IGAZI LÁTÁSHOZ VEZETŐ ÚT BENNÜNK VAN, EZÉRT A VÁLTOZÁST MINDIG MAGUNKON KEZDJÜK EL. SOHASEM AZ OKOZATON MÚLIK A SIKERÜNK!