Posted on

Ismered a Hold jegyedet?

I. rész

A horoszkópban a Hold fontos személyiségjelölő. Univerzálisan a tudatalattit, az érzelemvilágot, a szívünk vágyát, alapvető hangulatainkat, reagálásunkat jelképezi, valamint az anyai minta, a múlt megjelenítője is.  Karma asztrológiában is kiemelt szerepet kap. Egy személyre szabott horoszkópban további jelentéseket is hordoz, figyelembe vesszük a házat, melyet ural, a házat, melyben áll, méltóságát, a többi bolygóval való viszonyát és fényszögeit is.

Kos Hold: jellemzően intenzív, impulzív típus, aktív és tevékeny. Sose unatkozik és a cselekvés nyugtatja meg. Gyorsan reagál. Anyaképe a bátor, mozgékony, kiszámíthatatlan anya.

Bika Hold: nagyfokú biztonságigénye van és tartozni akar valahová. Jellemző rá az önbizalomhiány. Jellemzően lassan reagál, elsőre képes teljesen „lefagyni.” Imád élni és alapvetően vidám, kedves természet. Anyaképe a tápláló, gondoskodó anya, aki nehezen engedi el gyermekeit.

Ikrek Hold: mozgékony, kommunikatív típus, aki gond nélkül beszél az érzelmeiről, de a mély átéléstől tart. Könnyed, rugalmas, nem csinál nagy ügyet a dolgokból. Nehezen köteleződik el és imádja az információkat. Gyorsan reagál. Anyaképe a beszélgetős, könnyed, laza anya, aki maga is kicsit gyermek maradt.

Rák Hold: hiperérzékeny, intuitív, anyás, gondoskodó, illetve gondoskodást igénylő. Hajlamos az érzelmi játszmákra és a múltban élni. Nagyon kötődik a családjához. Védekezőn reagál.
Anyaképe az oltalmazó, gyengéd anya.

Oroszlán Hold: alapvetően jókedélyű, életvidám, jószívű, lojális, szereti a feltűnést, a pompát, színpadias: ha valami lelki problémája van, akkor arról mindenkinek tudnia kell. Szíve vágya az elismerés és szereti, ha valamiben kitűnhet a többi közül. Gyorsan és látványosan reagál. Anyaképe a királynő, az uralkodónő, illetve a „mamma”.

Szűz Hold: szerény, tartózkodó, de mindig lehet rá számítani. Hajlamos aggodalmaskodni, A-B terveket szőni. Szíve vágya, hogy rendben menjenek a dolgok és minden tiszta legyen. Tiszta ügyek, tiszta környezet. Anyaképe a dolgos, tiszta, szorgalmas anya.

Mérleg Hold: kedves, bájos természetű, konfliktuskerülő és társsaságkedvelő. Hamar kibillen a lelki egyensúlyából. Nehezen hoz döntést. Kompromisszumra készen reagál és békét akar maga körül. Anyaképe az elegáns, kifinomult társasági nő, a kiegyensúlyozott anya.

Folytatjuk!

https://tudatkulcs.hu/asztrologia/