Posted on

Ismered a Hold jegyedet?

II. rész

A horoszkópban a Hold fontos személyiségjelölő. Univerzálisan a tudatalattit, az érzelemvilágot, a szívünk vágyát, alapvető hangulatainkat, reagálásunkat jelképezi, valamint az anyai minta, a múlt megjelenítője is.  Karma asztrológiában is kiemelt szerepet kap. Egy személyre szabott horoszkópban további jelentéseket is hordoz, figyelembe vesszük a házat, melyet ural, a házat, melyben áll, méltóságát, a többi bolygóval való viszonyát és fényszögeit is.

Skorpió Hold: szuggesztív, ösztönösen megérzi mindennek a hátterét. Hajlamos dramatizálni és érzelmi válsághelyzeteket teremteni, melyeken sikeresen felülemelkedik. Szívós, erős, kitartó és rendkívül mélyérzésű. Nagyon érzékeny és sérelmeit sokáig tartogatja. A legjobb barát, de a legrosszabb ellenség válhat belőle. Hajlamos sötéten látni a világot. Anyaképe a titokzatos, szuggesztív, delejes hatású anya.

Nyilas Hold: végtelenül optimista, joviális, vidám természetű, hatalmas szabadságvággyal. Érzelmeit nyíltan fejezi ki és hosszas tanmeséken keresztül képes átadni a tanulságokat. Mélyen belül érzi, hogy minden szerencsésen alakul. A nagy dolgok izgatják, nagy tervek, nagy célok.  A kitartást tanácsos fejlesztenie. Anyaképe a jóságos, mosolygós, erkölcsös és sok szabadságot adó anya.

Bak Hold: hűvös, óvatos. Idő kell, amíg közel enged magához, de akkor bármiben lehet rá számítani. Belső problematikája, hogy tennie kell azért, hogy szeressék. A kötelességek és a napi szokások, rituálék, valamint a jól szervezettség nyugtatják meg. Anyaképe az érzelmileg hűvösebb, szorgalmas, célorientált anya, akire mindig lehet számítani.

Vízöntő Hold: mozgékony, feltűnő, színes típus. Alapvetően vidám természet, akinek nagy szüksége van szabad mozgástérre. Hajlama van a különcségre és általában nehezen alkalmazkodik. Humánus, egyformán segítőkészen fordul minden teremtmény felé.   „Szabadság, egyenlőség, testvériség” – ezek lelki mozgatórugói. Anyaképe az egyedi, humánus, független anya.

Halak Hold: hiperérzékeny lelkivilágú, áldozati szerepre hajlamos. Oly mértékben empatikus, hogy képes a fájdalmat átvenni, amit a másik érez. Segítőkész, sőt boldog, ha segíthet. Intuíciója kiváló. Befolyásolható. Fontos, hogy szilárd kereteket kapjon és pozitív megerősítéseket,  ezáltal pozitív énképre tegyen szert! Nagyon sok szeretgetést igényel. Anyaképe: aki nincs ott (hiába van ott), illetve az érzékeny, lágy, légies,  illetve valamilyen vonatkozásban sajnálatraméltó anya.

https://tudatkulcs.hu/asztrologia/