JÁTÉK!

Folytatódik játékos önismereti gyakorlatunk! Tartsatok velem a minden nap! 🙂

Megkezdődött egy nagyon hasznos önfejlesztő kihívás bemelegítő része: naponta egy kis gyakorlatra hívlak Benneteket! 🙂

SZÓ-KÉP játékunkban minden nap egy képet mutatok és arra kérlek, hogy figyeld meg az első felbukkanó gondolatod, az azt kísérő érzést, esetleg történetet, majd pedig adj címet ennek a képnek. Hol jelenik meg most ez a téma az életedben?

Szánj magadra egy kis időt, adj magadnak egy kis énidőt! 🙂

Ez a játék abban segít, hogy az asszociációk segítségével felismerések, új nézőpontok szülessenek bennünk és akár egy-egy új megoldás is kibontakozzon a szemünk előtt!

Indulhatunk? 🙂

Fontos! Azok, akik végig a játék során a legaktívabbak, nyeremény sorsoláson vesznek részt (hamarosan azt is elárulom, mit kap a győztesünk!) 🙂

 

A mai képkártya:

 

 

1. Mi az első gondolatod?
2. Mi az első érzésed?
3. Van-e esetleg egy kapcsolódó emléked/történeted? Ha szeretnél, írj is egy kis mesét a képhez!
4. Hol, mely életterületedben aktuális ez a téma most neked? Miért?
5. Milyen címet adnál a képnek?

 

A címet, amit a képnek adtál, kérlek, oszd meg velünk is! Így azonnal bekerülsz a nyereményjáték résztvevői közé is 🙂 A többi választ is szívesen olvasom, amennyiben úgy érzed, megosztható! 🙂

 

KIEGÉSZÍTÉS!

A játékot kibővítheted a következőkkel: ha úgy érzed, hogy valami hiányzik a képről: mit tennél hozzá? Mivel egészítenéd ki? Mit változtatnál rajta?

Ha jött valami felismerés ezzel kapcsolatban és tudod kötni valamely mostani fontos élettémádhoz, abban mit változtatnál? Mi az, amit már meg is tudsz tenni ennek érdekében? Mit teszel meg konkrétan ennek érdekében?
 
Tarts velünk minden nap a játékban! Nemcsak értékes nyeremény vár, hanem csodás felismerésekkel is gazdagodsz a játék során!

Holnap érkezik a következő képkártya!

Szeretettel várlak!

Timke

life és business coach, életviteli tanácsadó,
tudatosság és boldogság terapeuta,
Points of You Practitioner, OH kártya instruktor,
asztrológus, kártyavető-sorselemző, Theta Healer,
kristályprogramozó és kristálygyógyász
 
Ha tetszik ez a játékos önfejlesztő gyakorlat, oszd meg másokkal is!

 


Comments ( 48 )

 1. ReplyGombos Ildikó
  Első gondolat: érezni szeretném a meleg homok bársonyos érintését a talpam alatt, az ujjaim között..... Első érzés: nyugalom, béke, egyensúly, egyedüllét, feltöltődés Most gyakorlatilag erre vágyom, úgyhogy ki is tettem képernyővédőre, hogy elhatalmasodjon az érzés rajtam. :) Cím: Harmónia Köszönöm :)
  • ReplyGombos Ildikó
   Megérkezett hozzá a jóga órán hallgatott zene is. Egy újabb csoda! Köszönöm. :)
 2. ReplyAniko
  Nyugalom :)
 3. ReplyBori
  1. Forróság 2. Szomjúság Cím : Egyedül
 4. ReplyANDI
  Élet....forróság, szomjúság de ÉLET Puha homok a talpam alatt, el-meg-süllyedni benne séta során. Megérinteni a zöldet ami szimbolizálja a létet. Szeretnék ott lenni, sétálni, érezni hogy milyen a homok "érintése", vagyis amit kivált belőlem. ÉRZÉS ?
 5. ReplyIldikó
  A kép címe Nem vagyok egyedül Első érzés Én ott az legkisebb..növök..növök...leszek majd nagy is!
 6. ReplyOKati
  1. És mégis élek!! 2. Hűvös reggeli szél 5. Cim: Minden nap lehet újra kezdeni! :)
 7. ReplyMargó
  1. Minden lehetséges :) 2. Belső erő 4. Most kezdtem egy új dologba. Ahhoz, hogy elérjem a vágyott célt, vagy annál többet, nagyon nagy szükségem van a belső erőre, optimizmusra is. 5. Minden lehetséges
 8. ReplyÉvi
  Szia Timke! A kép címe: Élet, lét !
 9. ReplyHegyi Judith Andrea
  1.Távolság az első gondolatom. 2. Érzésem a képpel kapcsolatban: egyedi vagyok.,minden lehetséges? 3.Emlékem elég friss ezzel a témával kapcsolatban. Egy baráti komoly kapcsolat, amit az élet furcsa fordulata adott nekem, nekünk. Mindkettőnk számára sarkallatos választási lehetőségként. Fogadtuk a lehetőséget. Őt újabb választás elé állította a munkája; elfogadta, repülőre szállt, s elutazott a világ " másik végére". 4. Új nekem ez a fajta érzés, mélyen megérintett lelkileg, közel van hozzám emberileg és mégis távol, mérföldekre. Az életünk döntések sorozata.Hogy jó vagy kevésbé jó döntést hozunk, csakis rajtunk áll. Miért ? - hiányzik a hangja, a tettei, egyszóval az egész lénye. 5. Az árnyékomnál színesebb vagyok- ezt a címet adnám a képnek( magamra formálva).
 10. ReplymAgnes
  Továbbra is nyaralni szeretnék, kikapcsolódni, nem agyalni semmin, csak lenni! ? homok, napsütés, mezítláb és habár e képen nincsen, de én hozzáhallottam a tenger zúgását is
 11. ReplyEdit
  Nekem az első érzésem, hogy hiányzik valami a képről. A kép címe: Üresség
 12. ReplyIrma
  Az olajfa völgye. Ezt a címet adnám .Lenyűgöző homok sivatag ,hogy élő növények élnek. A túloldalt sivatag minden elhalt.Mint mi emberek mindennap élünk egy kicsit ,de a lelkünk halott Sajnos ez a valóság . .
 13. ReplyIrma
  De a messzi távolból egy zöld hegy látszik ami reménnyel tölt fel ,Azt jelenti ,hogy van remény ..,hogy a túloldalt élet is van . Akár lehet a cím is.Új élet az olajfák mezején.
 14. ReplyJászainé Kata
  Kedves Timke! 1. Mi az első gondolatod? - 1. Új élet - Újrakezdés - Újhajtás 2. Mi az első érzésed? - 2. A teremtő ösztöne, aki tudja hol kell kezdeni.... 3. Van-e esetleg egy kapcsolódó emléked/történeted? Ha szeretnél, írj is egy kis mesét a képhez! - 3. Korábban csak BENT, MOST MÁR KINT A SIVATAGBAN IS MEGÉL. Hihetetlen csodálatos dolgok megvalósulása az életemben. 4. Hol, mely életterületedben aktuális ez a téma most neked? Miért? - 4. Munka, emberi kapcsolatok. Azért mert nagyon sokat változtam, máshogyan látok, ami eddig megfelelt, és a minden volt, ma az már kevés, mert tovább is, azon túl is van. Ami korábban lelkesített, ma már kihűlt, és új vágyak léptek a helyébe. 5. Milyen címet adnál a képnek? - 5. IGENIS, EGY FECSKE IS CSINÁL NYARAT!!! KIEGÉSZÍTÉS! A játékot kibővítheted a következőkkel: ha úgy érzed, hogy valami hiányzik a képről: mit tennél hozzá? - MÉG TÖBB NÖVÉNY, FÁKAT, FOLYÓT, PATAKOCSKÁT, MEZEI, ERDEI ÁLLATOKAT, CSICSERGŐ MADARAKAT, HANGOS AZ ÉNEKLÉSÜK, AKI AKARJA, AZ MEGHALLJA A DALLAMOT. HÁZAKAT, LÉTRÁT, AMELY AZ ÉGIG ÉR. Mivel egészítenéd ki? Mit változtatnál rajta? - MÉG TÖBB NÖVÉNY, FÁKAT, FOLYÓT, PATAKOCSKÁT, MEZEI, ERDEI ÁLLATOKAT, CSICSERGŐ MADARAKAT, HANGOS AZ ÉNEKLÉSÜK, AKI AKARJA, AZ MEGHALLJA A DALLAMOT. HÁZAKAT, LÉTRÁT, AMELY AZ ÉGIG ÉR. Ha jött valami felismerés ezzel kapcsolatban és tudod kötni valamely mostani fontos élettémádhoz, abban mit változtatnál? - MUNKA TERÜLETÉN: Új hívatás, ami nem is munka, hanem SZENVEDÉLY. EMBERI KAPCSOLATOK TERÜLETÉN: Vágyom olyan emberek társaságára, akik azt a Lelki dallamot éneklik, amit Én Lelkem is énekel. Mi az, amit már meg is tudsz tenni ennek érdekében? - Változtatok a munkámban, és az emberi kapcsolataimban, tehát tovább lépek, a Lelki békém visszanyerésére. Mit teszel meg konkrétan ennek érdekében? - A régi munkámat felmondom, otthagyom, és az új vágyaimban gondolkozok tovább, mert az visz előre, az Lelkesít, az ad örömet Nekem. - A nem működő és silány emberi kapcsolatomat teljesen lezárom, függőnyt behúzom a hátam mögött. Azoknak az embereknek adok helyet az életemben, akik pozitívak, lelkesítőek, felemelőek, támogatóak, építő gondolatúak, jószándékúak, akik építően és gyógyítóan hatnak a Lelkemben. Onnan tudom, hogy KIK ŐK? Hogy melegség árad Belőlük, kedvesség járja át a Lényüket, pozitívan építőek a gondolataik Rám nézve, szeretetteljesek, tele vannak jósággal, és szeretettel, sugárzik Róluk az Isteni Lényük, a Lelkük Tisztasága. Köszönöm a lehetőséget Timke! Szeretettel: Kata
 15. ReplyRózsa
  Cím: ÉLET Minden nap egy elvetett mag,mely lassan életre kel! Csak öntözni és táplálni kell. Nyugalom és remény.
 16. ReplyAngéla
  Az Élet működik, ha akar. Megtalálja a módját, hogy hogyan érvényesüljön, bárhol, bármilyen körülmények között.
 17. ReplyJudit
  Sivatag. Egyedüllét. A kép címe: remény
 18. ReplyMária JUhász
  Az első gondolatom a magány Az első érzésem szeretnék ott lenni Gyakran álmodom ilyen szép helyekkel.Igaz azért egy kiss falut el tudnék ott kébzelni.Rohanás és stresz nélkül.szép kis házikó kutya cicák és egy boldog férfi oldalán.Sok sok virág.a cime a képnek Boldogság szigete
 19. ReplyErzsébet
  Az élet örök, és ezt semmi sem akadályozhatja meg! A kép derút sugároz és reményt. A kitartásra ösztönöz és ez nekem most így pont elég. Nem változtatnék semmit. A jelen utamat támogatja.
 20. ReplyBondgirl
  Gondolat:szabadság Érzés:pihenés,végtelen nyugalom 4.párkapcsolat A kép címe: Tenger
 21. ReplyKlári
  A kép címe>>>>növények a homokban...
 22. ReplyKitty
  Levegő :)
 23. ReplyJutka
  Első gondolat: Az ember aki fákat ültetett Egy sok évvel ezelőtt látott felemelő, megindító, meseszerű kis film címe. Első gondolat: Csodálatos dolgokra képes az ember. Egyedül is. Cím: A boldogsághoz vezető út
 24. ReplySzilvi
  Kèp címe:Èlet Első gondolat: Minden lehetséges Első èrzès: Èlek,hàla
 25. ReplyÉva
  Homoksivatag, forróság. Amikor a sivatagban voltam meleg ellenére nagyon örültem és mint a "hóangyalt" játszottam a homokban, igen felnőttként.
 26. ReplyÁgi
  Az élet mindenek felett! De jó, hogy többen vagyunk. Nem lennék ott szívesen, inkább csak szemlélődöm.
 27. ReplyL.Zsé
  kép cím és előgondolat: ARÁNYTALANSÁG
 28. ReplyCsaba
  1. Nehéz az élet! 2. De egy kis akarattal túl élhető! 3. - 4. Erről szól az élet! 5. Kitartással minden legyőzhető!
 29. ReplyPéter
  A kép címe: Remény Első gondolat: Éltető esőre várva. :)
 30. ReplyAniko
  a VÁGY EREJE, ÉLETERŐ .... a leghatalmasabb motiváci(j)ó Köszi :)
 31. ReplyNiki
  Kép címe: Ahogy fent úgy lent.
 32. ReplyGyöngyös
  1. Gondolat: Sivatag '1. Érzés. Elszigetelődés Aktualitás: a munkahelyemen a vezetőnk félelemben tart mindenkit, és az eddigi jó kollektíva kezd szétesni...
 33. ReplyMónika
  Kép címe : Próbálkozások Első gondolat: Új élet a sivatagban. Első érzés: Magány - fájdalom. Életterület : álalában az egész.
 34. ReplyZsó
  Cím és érzés: Magány
 35. ReplyZsanett
  Kép címe:Az élet mindenüt utat tör magának. Mindég van feljebb.
 36. ReplyZita Czegledy
  Egy kicsi àrnyék sincs,de menni kell mig legalàbb innivalot talàlok.fàrasztó fel- le a dombokon àt..
 37. ReplyVilág Marietta
  Kép címe: Kontraszt Első gondlatok: kopár élettelen sivatag, mégis élnek, nőnek benne élet erős, masszív növények, melyek így érzik jól magukat, zöldellnek. Nagyon tetszik a kép. Számomra örömet, melegséget sugároz. Aktualitás: vágyom egy kis magányra, melyet aktívan töltenék el, vidáman :-)
 38. ReplyJános
  Szia Timike! Talán az első gondolatom a Kisherceg volt,aki,"módosítva a történetet",ezen a sivatagi bólygón "megszelídítette a virágokat",és új élettel töltötte be a sívár homok-dűnéket.Tudom kicsit bizarr,de talán életszerű a mai érdes világunkban. A képnek Árnyék és fény címet adnám. Történetre,ill. mesére jelenleg nincs időm,de talán legközelebb .Harmat csendül,virág nyílik, hervadt világ üstökén varázslat! S semmi semmi...csönd éled selymes álom világon. Talán csak ennyi . Üdv : János
 39. ReplyAuthorTudatkulcs
  Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! Nagyon szép, színes, tartalmas gondolatokat adtatok hozzá ehhez a képkártyához. Számomra ez a kártya ezt szimbolizálja: a hozzáállás a kulcs, nem a körülmények.
 40. ReplyLévai Piroska
  ÉLET
 41. ReplyI. P. Tünde
  1. belső erő, ha keresel találsz forrást, a legkevésbé ideális körülmények között is lehet élet... 2. melegség, üdítő friss nedv a forróságban, belefúrnám magam a forró homokba... 5. Élek!
 42. ReplyAuthorTudatkulcs
  Kérlek, hogy szükség esetén használjátok a KIEGÉSZÍTÉST: Ha úgy érzed, hogy valami hiányzik a képről: mit tennél hozzá? Mivel egészítenéd ki? Mit változtatnál rajta? Mi az, amivel már most is rendelkezel? Milyen sikereid voltak eddig ebben a témában? Mi az, ami már most is jól működik benne? És használjátok az EXTRÁKAT! http://tudatkulcs.hu/szo-kep-jatek-extra/ Ezáltal jobban ki tudjátok bontani a képhez tartozó témát és megoldásokat találni!
 43. ReplyHajnalka
  A keep cime:Teljessèg Az Elso gondolat:Egyedul,biztonsàgban Èrzès:Jò ìgy,biztonsàgban vagyok Tortenet: A szuleim a hatterben vannak,en elol egyedul,elfogadva az arnyekos oldalam,igy vagyok kerek egesz.
 44. ReplyCsakEgy Wicky
  Cím: Az árnyék A nap ami megvilágít , a negatív gondolatok világában. Megmutatja hogy van ami mindig az emberrel van hisz ott van benne az erő a hit a béke és "arnyekkent" kísér csak meg kell lássuk.
 45. ReplyAndrea
  1. Mi az első gondolatod? remény 2. Mi az első érzésed? mosoly az arcon, mert mindig van remény. :-) 3. Van-e esetleg egy kapcsolódó emléked/történeted? Ha szeretnél, írj is egy kis mesét a képhez! Az emlékkönyvemben volt egy vers gyermekkoromban egy Goethe idézet, ez jutott eszembe: Ha romba dőlnek legszebb álmaid,reményeid el ne hagyjanak,Mert sokszor a romok fölötta legszebb virágok nyílnak. 4. Hol, mely életterületedben aktuális ez a téma most neked? Miért? szerelmi kapcsolat 5. Milyen címet adnál a képnek? Körülményekkel dacolva
 46. ReplyKata
  Sziasztok! Az első gondolatom a rally volt. A kép címe is:Dakar Vadság és izgalom érzésem volt. Kihívást jelent számomra. :-) Szép napot nektek! P.Kata
 47. ReplyJUDIT
  SIVATAG RÓZSÁI. ELVETETT MAGOKBÓL VIRÁGOK NYÍLNAK. VALAMI ÚJRA ÉLETRE KEL. SZERETET ÉS A SZERELEM. KÖSZÖNÖM A JÁTÉKOT JUDIT